Ова јадење се состои од Свинско месо, масло, вода, кромид, компири, моркови, домат, бамји, модар патлиџан, магданос, црвен пипер, црн пипер, сол, мешан зачин.
Традиционално македонско јадење кои потекнува од југот. Топлата клима го дава оној посебен и традиционален вкус на добар плод. Кога веќе го имаме она кое ни е потребно ова јадење а изгледа совршено на вкус и изглед треба да го приготвиме. Најпрво го подваруваме месото, околу половина час. Во масло го ставаме подвареното месо да се пржи. Кога веќе месото е готово го тргаме на страна, а во истото масло ставаме да се пропржат главиците кромиц, компирите, морковите, пиперките, бамјите и модриот патлиџан. Кога малку ќе пропржат сите заедно ги дадаваме и доматите. Во една правоаголна тава испрзеното место и испржениот зеленчук ги ставаме во рерна во која ги дадаваме и зачините. Се печат од 2 до 2-1/2 на 200С, а од кога ке почне да вари се намалува на 170С. Сервирајте и пробајте го овој македонски спрецијалитет.